top of page
Search
  • Writer's pictureKonstantin Krastev

MOLOTOW ACTION: CoversAll НА ВОДНА ОСНОВА 400 ml!Слаба миризма и предназначен за бързо нанасяне, този флакон предлага силно покривен и ултра-бързо съхнещ цвят.


Журналистката Лиза Мунк имаше шанса да говори с ума зад MOLOTOW Paint Technologies, г-н Юрген Фойерщайн:


Здравей Юрген. Най-новият продукт на MOLOTOW, CoversAll WATER-BASED, се представя супер добре за спрей на водна основа. Как точно и с каква цел го създадохте?

Разработването на спрей на водна основа CoversAll е резултат от разработването на спрей на водна основа ONE4ALL, който по-скоро служи за ателие, хоби или D.I.Y. цели. Тогава заменихме 85% от летливия разтворител с вода. Никой досега не е заменял такова голямо количество летлив разтворител. Ние доразработихме флакона със спрей ONE4ALL – предвид използването му в графити. Художниците на графити поставят различни изисквания към спрея, отколкото другите креативни хора. Художниците на графити имат нужда техните кенове да бъдат много по-динамични, бързи, гъвкави и може би също непрозрачни. Спрейът на водна основа CoversAll е първият контейнер за графити с лак на водна основа. За тази цел разработихме ULTRA-PERFORMANCE ТЕХНОЛОГИЯ: лакът е силно покривен, ултра-бързо съхнещ и предлага върховно действие – дори върху мокра боя.


Едно от най-големите предимства на новата кутия очевидно е нейната непрозрачност, например цинковото жълто, а също и нейната производителност. Освен това слабата му миризма прави работата много по-приятна в много различни области. Разработихте ли този продукт, за да преодолеете празнина, като създадете ефективност, която не е била на пазара преди?

Опитахме се да разработим кутия, която е по-екологична от другите спрей кутии. Това не е толкова лесно, тъй като трябва да сте сигурни, че качеството, което графити артистите са свикнали да правят, не се влошава. Изпробвахме много и накрая стигнахме до огромна непрозрачност и ултраматова яркост. Освен това, лакът е ултра-бързо съхнещ за формула на водна основа. Това ще накара сърцата на много любители и фенове на графитите да трепнат. Както казах, изобретихме тази кутия специално за действие с графити, така че е важно да е почти без мирис. Спрей кутиите без мирис могат да бъдат изключително предимство, когато искате да работите доста дискретно. Друго предимство, което открихме е, че спрейът е много по-производителен от обикновените кутии. Всеки, който обича да рисува в голям мащаб, ще оцени тази функция. Като цяло, тази кутия има отличен въглероден отпечатък.Взехте ли под внимание устойчивостта на околната среда, когато разработвахте своя продукт?

да Както казах, това е по-нататъшно развитие на нашата екологична кутия ONE4ALL. Разбира се, спрейът ще си остане спрей, тъй като боята трябва по някакъв начин да излезе от вентила, но можем да потвърдим, че значително намалихме вредата му за хората, както и за околната среда. Освен това конвенционалният лак за коса е много по-нездравословен.


Бихте ли казали, че бъдещето на спрея е в лака на водна основа или смятате, че лабораториите ще намерят други технически възможности за създаване на съвременни продукти през следващите години?

Лакът на водна основа вероятно ще бъде пионер в по-нататъшното развитие на лакове и спрейове. Трудно е да се предвидят други постижения, които науката и технологиите могат да постигнат. Тъй като живеем във време на ограничени ресурси, хората ще трябва да намерят други алтернативни материали, с които да работят в дългосрочен план. Това е животът. И освен лак, има и много други неща като самия спрей, които могат да бъдат иновирани и доразвити. За съжаление не мога да ви кажа повече подробности


Какво ще донесе бъдещето за CoversAll на водна основа?

Нашите лаборатории вече анализират и настройват 180 нови цвята. Ще ги пуснем на пазара веднага щом всички участващи отдели и нашето управление на качеството ни дадат своето одобрение. Ние сме просто ултра-бързи!11 views0 comments

Commentaires


bottom of page